sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Hiihtoladuille täytyy päästä

Alla oleva juttuni julkaistiin Länsiväylässä 10.2.2021. Sen verran tällä oli vaikutusta, että Espoon golfseura järjesti vieressä olevalle kentälle uuden ladun, jonka lähellä on hyvä parkkipaikka. Tasaiseen maastoon tehty parin kilometrin latu sopii erittäin hyvin lapsiperheille. Samalla uusi latu vähentää paineita kuntoladulla. Kiitos siitä golfseuralle!

-----------------------------------------------------------------------

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää Espoon liikuntapalvelua siitä, että hiihtoladut ovat Espoossa loistokunnossa. Koronan vuoksi laduilla on todella paljon eri-ikäisiä ja -taitoisia hiihtäjiä, sulassa sovussa.

Suuren kaupungin vastuu ei kuitenkaan rajoitu vain latujen kunnossapitoon. Monet hiihtäjät asuvat kaukana ladusta ja näin korona-aikana hiihtämään tullaan mielellään omilla autoilla. Tämän vuoksi tarvitaan riittävästi parkkipaikkoja.

Tilanne on vähän kärjistynyt Gumbölessä Espoon golfseuran kenttää kiertävällä ladulla. Varsinainen parkkipaikka Rosavillan päässä on usein täynnä ja autot odottavat tyhjäkäynnillä paikan vapautumista. Vuosikausia parkkitilannetta on helpotettu auraamalla ladun toiseen päähän Gumbölen kartanon naapuriin pieni parkkipaikka kaupungin maalle. Näin meidän Nuuksion suunnasta tulevien ei ole tarvinnut kiertää Kehä III:n kautta Rosavillaan. Tänä vuonna parkkipaikkaa ei yllättäen aurattu.

Kaupungin virkamiesten selitykset uudesta käytännöstä ovat vaihdelleet. Asian ratkaisua pitkitettiin aluksi lupaamalla selvittää ja etsiä ratkaisu. Sitten asiaa alettiin pallotella virkamieheltä toiselle. Selitykset ovat taas vaihdelleet; milloin parkkipaikka ei ole kaupungin maalla, milloin taas on jotain muita esteitä tai linjauksia yms.

Espoon Golfseura on tänä vuonna lähtenyt voimakkaasti vastustamaan vanhaa parkkipaikka. Seura on jakanut kaupungin alueelle erilaisia ohjekilpiä ja itse tehtyjä liikennemerkkejä. Vieressä säestää läheinen hevostalli, joka ei myöskään halua ulkopuolisia autoja tallin lähelle.

Espoo tarinassa ja juhlapuheissa korostetaan asukkaiden kuulemista. Juhlapuheilta putoaa pohja pois, kun edes pienissä asioissa kuntalaisten toiveilla ei ole painoarvoa. Luulisi näin koronavuonna ja todellisena lumitalvena, että kaupunki tekisi kaikkensa helpottaakseen suureen suosioon noussutta hiihtämistä, joka on nyt harvoja turvallisia liikuntalajeja.

Espoon virkamiehiltä pitäisi nyt löytyä hiukan hyvää tahtoa meitä kehäkolmosen takana asuvia espoolaisia kohtaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti